”Ajatusten vaihto ja empaattinen vuorovaikutus vievät aina eteenpäin. Johannalla on herkkyyttä kuulla ja sanoittaa, löytää osuvat harjoitteet sekä ohjata keskustelua niin, että se johtaa oivalluksiin. Luottamusta luo se, että valmennus perustuu teoreettiseen viitekehykseen, mutta samalla kuitenkin on hyvin käytännönläheistä. Monipuolisten ajatusharjoitteiden sekä myös hypnoosin olen kokenut todella hyödylliseksi.”
Kristiina Mäkelä, yleisurheilu kolmiloikka

”Suosittelen Zermattin mentaalivalmennuskoulutusta niille, jotka haluavat kehittyä valmentajina. Sain paljon työkaluja, koulutus eteni johdonmukaisesti ja varmasti. Sisällöt perustuivat tutkimustietoon ja käytännön kokemuksiin. Koulutus oli asiantuntevaa, käytännönläheistä ja kannustavaa. Johanna on rautainen ammattilainen, jonka pedagoginen tausta näkyy koulutuksen rakenteessa ja tavassa valmentaa. Hän sparraa ja löytää valmennettavan vahvuudet ja tukee kehittämiskohteissa. Mentaalivalmentajaksi oli turvallista kasvaa hänen luotsatessa tietä. Koulutuksen myötä olen tehnyt paljon töitä urheilijoiden kanssa, hyvin tuloksin. Kiitos Johanna!”
Sanna Ek, mentaalivalmentaja kl.hypnoterapeutti

”Minulle on avautunut, kuka olen ihmisenä ja sisimmässäni. Mitä tunnen, ajattelen tai haluan. Olen oppinut hallitsemaan tunteitani. Kääntämään ajatuksen myönteiseksi, kun tuntuu aivan päinvastaiselta. Rentoutumaan ja rauhoittamaan itseni. Ja mikä tärkeintä, kuuntelen kehoani ja lepään, kun on keho pyytää sitä.”

Linnea Ceder, taitoluistelu

”Mentaalivalmennus on auttanut minua saamaan henkisesti enemmän irti itsestäni päivittäisessä tekemisessäni niin urheilussa kuin sen ulkopuolella. Olen saanut käyttööni paljon työkaluja esimerkiksi itsevarmuuden ja positiivisen ajattelun vahvistamiseen. Olen oppinut erityisesti näkemään paremmin asioiden hyviä puolia ja osaan reagoida haastaviin tilanteisiin itselleni hyödyllisellä tavalla, missä ennen olisin jopa huomaamatta antanut epävarmuudelle valtaa. Johanna osaa kannustavalla tyylillä haastaa omia ajatuksia juuri sopivasti jättäen tilaa myös omille oivalluksille. Valmennuksen avulla tekemiseeni on tullut lisää rentoutta ja se on ehdottomasti ollut hyödyksi uralleni.”

Iina Salmi, jalkapallo, Valencia CF Femenino ja Suomen naisten maajoukkue

”Urheilijaksi kasvetaan. Se tarkoittaa, että on opittava kestämään kovaa harjoittelua ja uskallettava kuunnella kehoa. Kilpailut ovat sitten sokerina pohjalla. Siellä ei venytä, ylitetä itseä tai toivota onnea vaan toistetaan se, mikä kovissa harjoituksissa on koettu monet kerrat. Kokonaisvaltainen mentaalivalmennus antaa eväät juuri tähän. Urheilija, valmennustiimi ja muut tukijoukot hyötyvät tästä. Uskon, että myös minä olisin hyötynyt aikoinani.”

Antti Loikkanen, kestävyysjuoksija ja valmentaja. MM-, EM ja SM-mitaleja, maajoukkue- ja arvokisaedustuksia

”Erittäin taitava kohtaamaan ihmisiä. Valmennus luo tilan kasvulle ja kehittymiselle. Perehtynyt, kokonaisvaltainen ja monipuolinen työkaluvalikoima. Vastaavaan en ole törmännyt Suomessa.”

Antti Loikkanen, kestävyysjuoksija ja valmentaja. MM-, EM ja SM-mitaleja, maajoukkue- ja arvokisaedustuksia

”Epäonnistuminen ei enää pelota ja sitä kautta pystyn nykyään tekemään kaikki suoritukset täysillä ja rennosti.”

”Osaan rentoutua helpommin ja sen myötä keskittyminen onnistuu paremmin.”

”Olen oppinut käsittelemään stressiä ja vaikeita asioita. Pääsen eteenpäin tässä hetkessä ja mieli helpottuu.”

”Keskityn tekemiseeni paremmin harjoituksissa ja kisoissa.”

 Eveliina, Niko, Enni & Veera, Oulun Pyrintö

”Mentaalivalmennus on osa normaalia arkeani ja yhtä tärkeä osa harjoittelua kuin fyysinen harjoittelu. Olen oppinut käsittelemään ja analysoimaan omia tunteitani niin urheillessa kuin muussa omassa elämässäni. Olen oppinut kääntämään asioita positiiviseksi ja löytämään pettymyksistäkin hyviä puolia. Tärkeintä minulle on kuitenkin ollut rentouden löytäminen kilpailutilanteeseen. Nyt osaan nauttia kilpailutilanteessa ja antaa kaikkeni urheilusuoritukselle.”

Alina Antila, uinti, Suomen nuorten maajoukkue

”Loukkaannuin keväällä 2019 ja edessä oli pitkä kuntoutusjakso. Psyykkisesti loukkaantuminen oli minulle valtava kasvun paikka. Moneen kertaan mietin, nousenko tästä enää sille tasolle, jossa olin sitä ennen ollut. Sain mentaalivalmennuksen avulla itsevarmuuteni vahvistumaan ja uskoni, että urheilun suhteen olen tällä hetkellä vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Koen suurta kiitollisuutta siitä, kuinka psyykkisesti vahva olen nyt. Johannan työkalujen ansiosta olen tehnyt pitkän ja lyhyen aikavälin suunnitelmia, jotka auttavat minua katsomaan tulevaisuuteen urheilu-urallani.”

Anu Raatevaara, salibandy, SB-Pro Suomen mestari 2018 ja 2019

”Olen kaikin puolin rento, henkisesti ja fyysisesti. Osaan luoda hyvän fiiliksen kisoissa ja harjoituksissa. Käännän luontaisesti hankalat asiat myönteiseksi enkä jää vellomaan menneisiin. Mentaalivalmennus luo hyvin pitkälle raamit, jonka sisään koko valmennus rakentuu. Itse asiassa sen kautta opitut työkalut ovat avuksi myös silloin, kun esiinnyn mediassa tai sponsoreiden tilaisuuksissa.”

Mirko Lahti, alamäkiluistelu. MM 1 (jr) 2017, 2018, MM 3. (sr) 2019

”Valmennusnäyttö on kiistaton. Kauden tavoite oli nousu pääsarjaan. Läpi kauden joukkuetta leimasi vahva itseluottamus. Tiukkoja tilanteita oli, myös herpaantumista, mutta paniikkia ei koskaan. Vaikeat tilanteet käännettiin onnistumisiksi. Myös valmennustiimillemme tämä oli kehitysaskel. Saimme työkaluja kentälle ja arkeen.”

Valmentaja, pesäpallo

”Joukkue sai itseluottamusta. Avoimuus toisia kohtaan lisääntyi, kun uskalsimme puhua asioista. Meistä tuli keväällä tosi tiivis porukka ja ajattelimme positiivisesti asioista. Erilaiset harjoitteet antoivat meille vinkkejä siitä, miten omaa toimintaa voi kehittää.”

Karoliina Kujala, kapteeni, SB-Pro salibandy, Suomen mestari 2019

”Olen huomannut, että löydän nykyään helpommin positiivisia puolia eri asioista. Osaan rentoutua ja säädellä suoritusjännitystä helpommin. Koen myös tärkeäksi, että osaan pyytää apua sitä tarvitessani. Se on kehittymisen ja tavoitteiden saavuttamisen kannalta olennaista. Erityisesti olen tykännyt erilaisista harjoituksista ja tehtävistä, jotka tuovat perspektiiviä ajatteluun. Valmennuksessa on hyödynnetty syvärentous- ja hypnoositekniikoita sekä yksilöllisesti minulle tehtyjä rentoutusäänitteitä. Johanna kyselee kuulumisia ja tsemppaa minua myös tapaamisten ulkopuolella. Se on tärkeää.”

Tiltu Siltanen, salibandy, maalivahti, Suomen maajoukkue

”Valmennus sai minut havainnoimaan toimintatapojani ja ajatuksiani uudella tavalla. Tunnistan hetket, jolloin en toimi tavoitteeni mukaisesti ja osaan korjata tilanteen. Valmennus vahvisti itseluottamustani arjessa ja kilpailutilanteessa. Kun lopetin huipulla urheilun ja kilpailun, mentaalivalmennus antoi minulle eväitä analysoida ja prosessoida uutta elämäntilannetta.”

Sanna Pusa, hiihtosuunnistus. Suomen maajoukkue 2012-19

”On antanut paljon työkaluja käsitellä omaa mieltä ja henkistä tilaa tilanteessa kuin tilanteessa.”

”Osaan sulkea kisoissa paremmin ympärillä olevat asiat ja keskittymään omaan tekemiseen.”

”Tiedän millä keinoilla rauhoitan mieleni ja pystyn keskittymään paremmin.”

Jandeh, Pinja & Taru, Oulun Pyrintö

”Toimintamme kisoissa on valmennuksen jälkeen ollut selvästi aiempaa systemaattisempaa ja suunnitelmallisempaa. Valmennus toi paljon uusia näkökulmia ja sävyjä joukkueen toimintaan ja jatkamme näiden oppien kanssa tulevia harjoituksia ja kisoja kohti.”

Tero Manninen, joukkueen johtaja, maantiepyöräily, Team Larunpyörä Cervélo – IK-32

”Olen itseasiassa useampaan kertaan miettinyt niitä eväitä, joita sain tuon yhteistyömme aikana. Kaikella on vaikutuksensa. Toimitusjohtajana kohtaan kaikenlaisia tilanteita. Syvistä vesistä isoihin onnistumisiin. Etenkin vaikeina hetkinä olen pystynyt säilyttämään rauhallisuuden ja hyvinä hetkinä levittämään positiivisen energian kaikille ympärillä oleville. Samaa tarvitaan urheilussa. Kykyä mennä vaikeiden tilanteiden yli ja toisaalta uskallusta nauttia flown tuomasta voimasta.”

Riku Marttinen, toimitusjohtaja ja kestävyysjuoksija

”Olen saanut hyvin käytännönläheisiä työkaluja, joita voin käyttää harjoituksissa sekä ottaa esille keskusteluissa urheilijan kanssa. Esimerkiksi hengitys, rentous, suunnitelmasta kiinni pitäminen. Näillä pääsee jo pitkälle. ”

Pertti Purola, valmentaja & pikajuoksija, Oulun Pyrintö. Useita SM-mestaruuksia, ennätyksiä, maajoukkue- ja arvokisaedustuksia.

”Mentaalivalmennus oli yksi keskeinen tekijä sille, että valmennettavani kehittyi ja onnistui kauden pääkisassaan nuorten olympialaisissa. Systemaattisen mentaalivalmennuksen hyödyt tulevat esille selvimmin etenkin harjoituksissa. Työskentelyssä peilataan laajasti urheilun koko kokonaisuutta ja työskentelytavat ovat toimivia. Istumme säännöllisesti alas ja vaihdamme ajatuksia. Myös minä olen saanut erilaisiin valmennus- ja kilpailutilanteisiin sekä kimuranttien tilanteiden kohtaamiseen hyödyllisiä vinkkejä. Koen, että olemme tuloksellisesti loistava tiimi.”

Marko Juvonen, valmentaja, Nurmijärven Uinti

”Huomaan nyt, mikä hyöty ja ero on, kun mentaalivalmennusta on tai ei ole. Sain paljon apua kokonaiskuorman käsittelyyn. Työkaluja positiivisen ajattelun lisäämiseen ja painetilanteiden käsittelyyn. Opin, miten päästän irti huonoista fiiliksisitä pelin aikana ja pidän yllä hyvää draivia. Valmennus ei anna valmiita vastauksia vaan ruokkii omaa ajattelua. Mielenkiintoista oli, kuinka nopeasti mentaalivalmennuksessa oppimani alkoi vaikuttaa. Se innosti minua itsenäisesti kehittämään itseäni. Valmennus avasi uuden mielenkiintoisen maailman.”

Ina Leminen, pelaaja, SB-Pro salibandy, Suomen mestari 2018 ja 2019

”Keskeistä valmennuksen antia oli sekä yksilöiden että joukkueen tavoitteiden kirkastaminen ja konkretisointi – niin itse tavoitteiden kuin niille asetettujen onnistumiskriteerien osalta. Positiivisen puheen kautta opimme kääntämään ajatuksia koko ajan enemmän onnistumiseen, ja sitä kautta vapauttamaan energiaa tavoitteiden saavuttamiseen esimerkiksi jännittämisen sijaan. Avoimuus ja rentous joukkueessa kasvoivat selvästi, ja saimme selkeitä työkaluja esimerkiksi kovien harjoitusten läpivientiin.”

Ville Kantola, kapteeni, maantiepyöräily, Team Larunpyörä Cervélo – IK-32

”Keskittyminen hetkeen on aivan eri luokkaa kuin joskus nuorempana. Luulen, että sama rautahermoisuus peilautuu myös työelämään, missä pitää jaksaa keskittyä ja päättää monesta asiasta toisinaan hyvin hektisessä ympäristössä.”

Yksilölaji, masterurheilija

”Osallistuimme mentaalivalmennuksen koulutukseen, jossa saimme mentaalivalmennuksen työkaluja valmentajille, huoltajille ja joukkueenjohtajille. Koulutus oli hyvin käytännönläheinen ja sisälsi paljon harjoituksia, joita pystyin heti hyödyntämään valmennustyössäni.”

Mika Salminen, valmentaja ja salibandyjaoston pj., Pirkkalan Pirkat ry

”Hymyilin ja nautin kilpailutilanteesta täysin rinnoin, vaikka kyseessä oli ensimmäinen arvokilpailukarsinta. Suoriuduin kilpailutilanteesta hyvin mentaalivalmennuksessa tehdyn työn ansiosta.”

Maajoukkueurheilija ja useita suomenmestaruuksia nuorista aikuisiin

”Halusin selkiyttää omia urakuviota. Minua kiinnosti moni asia ja vaihtoehtoja oli paljon. Oli vaikea päättää mihin lähtisi. Jo ensimmäinen sessio vaikutti suuntaani. Yhteistyö oli kiireetöntä, mutta samalla tehokasta. Ennen yhteistyömme loppua otin jo seuraavan askeleen nykyisellä urallani.”

Liike-elämän asiantuntija, Business Coach valmennettava

”Olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin, tunnistan myös kehittämisalueet. Osaan asettaa tavoitteet oikein. Valmennuksen myötä panostan laadulliseen harjoitteluun määrällisen sijaan.”

Maajoukkue- ja arvokisaurheilija, lukuisia SM-mitaleja ja mestaruuksia

”Olen oppinut suorastaan nauttimaan suoritusta edeltävästä jännittämisestä ja odotan sitä tunnetta innolla. Mentaalivalmennus on opettanut pureutumaan syvemmälle käyttäytymiseen ja ajatuksia korreloivien tunteiden tunnistamiseen. On mahtavaa osata käsitellä tunteita sekä lukea aivojen viestintää kehon välityksellä. Näitä valmennuksen oppeja olen pystynyt hyödyntämään urheilussa ja arjessa konkreettisesti. Asenne ratkaisee. Minulla se on positiivinen.”

Siiri Saalo, hiihto ja hiihtosuunnistus. MM- , EM- ja SM-mestaruuksia ja mitaleja